Gulvafslibning

GULVAFSLIBNING – EN BEHANDLING FOR ALLE?

Gulvafslibning er den hyppigste form for gulvbehandling i dag og anbefales til slidte, misfarvede gulve, som er blevet trætte at se på gennem årene. Gulvafslibning bruger 9 ud af 10 kunder, og det kræver hverken meget tidsmæssigt eller prismæssigt.

Til brug af gulvafslibning anvendes en maskine med sandpapir, som bliver finere og finere for hver slibning. I modsætning til en gulvafhøvling, er en gulvafslibning mere skånsom da man kun sliber 1-1,5 mm. af træets overflade. Herefter laves en kantslibning, som udføres med en kantslibemaskine. Det er en håndholdt maskine som også bruges til at komme under f.eks. lavt hængende møbler. Det er dog vigtigt at pointere, at der skal være en højde på min. 30 cm. For at denne maskine kan komme under førnævnte. Ved en gulvafslibning starter man typisk med korn 40, herefter korn 80 og afslutningsvist den fineste korn – korn 120. Imellem hver slibning vil dine gulve også blive mellemslibet for et flottere resultat.

En gulvafslibning kan derfor IKKE rette op på skævheder som en gulvafhøvling, hvorfor en gulvafslibning også er lettere for den enkelte amatør at foretage. Du kan ikke gøre ligeså meget skade, men du risikerer at efterlade dine gulve med små skævheder og grimme overgange.

Forudsætningen for at få udført en gulvafslibning er at rummet skal være ryddet for møbler og eftergået for søm. Søm er skadelige for vores maskiner, og skal derfor altid enten dykkes 2-3 mm, eller hives op. Det varierer hvor meget ”skade” et søm har gjort på dit gulv. På nogle gulve ses mærket efter sømmene ikke, og hos andre vil man se en lille rusten prik. Dette afhænger af hvilken slags søm det er, og vi kan aldrig kontrollere udfaldet heraf.

Med andre ord – du går aldrig galt i byen med en gulvafslibning.
 

Gulvafslibning

KLIK HER for at læse om de forskellige bygningsudtryk

Gulvafslibning